TarzanApina -kerhon blogi » 2007 »

Arkisto: 2007

Syksyllä ja Joulun alla 2007

Lauantaina 15. joulukuuta 2007

Kaverikuvia otetaan aina, kun pyydetään.
Ilonpito on sallittua...
Onnea ei tarvitse kätkeä TarzanApina -kerhossa. :)
Kieltäkin pitää välillä ulkoiluttaa..
Kieltäkin pitää ulkoiluttaa… :)
iloinen naamanilme
Iloiset naamanilmeet ovat TarzanApina -kerhon “arkea”. Ja arki TarzanApina -kerhossa on yhtä juhlaa kuten kaikki tietävät. :)
Naamanilmeet kertovat myönteisistä elämyksistä, jotka tekevät oppimisen mukavaksi ja nopeaksi. Ei olekaan ihme, että lapset TarzanApina -kerhossa oppivat vaivattomasti uusia taitoja ja tulemaan toimeen monenlaisten ihmisten kanssa.
Näitä riittää
Tutkimustenkin mukaan TarzanApina -kerhossa on iloisimmat ilmeet!
Ensivaikutelma TarzanApina -kerhosta on yleensä tällainen. :)
ilmakuva
Kuten huomataan, tilaa riittää kaikille, kaikenkokoisille ja -ikäisille…

Tekemistä riitää...
…kuten myös tekemistä.


Moni on ihmetellyt, kun valtavasta lapsimäärästä huolimatta TarzanApina -kerhossa tapaturmat ovat lähes olemattomia ja tunnelma lämmin - sopu säilyy jopa trampoliinivuoroa odotellessa. TarzanApina -kerhossa ei ihmetellä! Ympäristö, jossa ei tarvitse pelätä ja jossa kokee tulevansa hyväksytyksi on automaattisesti turvallinen. Koska mitään ei kielletä pelkän kieltämisen vuoksi, ts. järjen käyttäminen on sallittua, seuraa siitä, että kaikilla on hyvä mieli ja turvallinen olo.


TarzanApina -kerholaisten vanhemmat ovat myös aivan omaa luokkaansa. He eivät pelkää kokeilla uusia taitoja ja oppivat siinä missä lapsetkin -


- kuten voimme huomata! :)

Yhteistyö ei ole pelkkää puhetta
Yhteistyö TarzanApina -kerhossa on todellista. Käsitteet eivät ole sekaisin: TarzanApina -kerhossa yhteistyöksi sanotaan vain työtä mitä tehdään yhteiseksi hyväksi yhdessä, yhtäaikaa ja samassa paikassa. Yhteistyöhön osallistuminen on sallittua kaikille, vanhemmille, lapsille, isovanhemmille, naapureille jne. Millään perusteella yhteistyöstä ei kieltäydytä.

Yhteistyötä
Yhteistyötä eli yhdessä tekemistä.

Esimerkistä voi oppia
Osallistujat yhteistyössä.

Kaikki halukkaat saavat tietenkin osallistua välineiden saliin asentamiseen ja pois kuljettamiseen.

Yhteistyötä
TarzanApina -kerhossa aikuiset ja lapset ovat yhteistyössä. Kaikkialla ihmiset kykenevät yhteistyöhön, ratkaisevaa on halu. TarzanApina -kerho ei perustu vahvemman oikeuteen, kilpailuun eikä arvovaltapeleihin - siksi siellä yhteistyöstä ei tarvitse kieltäytyä.

Meidän äiti auttaa...
Yhteistyössä.

yhteistyössä
TarzanApina -kerhossa työ on todellista ja varsinaista yhteistyötä.

Välillä työtä tehdään myös yksin...
TarzanApina -kerhon “filosofiaan” ei varsinaisesti sisälly erityisiä tavoitteita kuten oma-alotteisuus, yhteistyö, tyytyväisyys, viihtyvyys, sopu jne. Kuitenkin nämä kaikki saavutetaan kuin itsestään - siinä onkin pohtimista!

Yhteistyössä voi myös huilata...
Yhteistyön lomassa vanhemmat voivat myös huilata hyvällä omallatunnolla.

Yhtyö on työtä yhdessä ja yhtäaikaa
Yhteistyön voimalla koko sali on siivottu ja tuhat kiloa välineitä ym. on siirretty poiskuljetettavaksi tuossa tuokiossa! (kuvassa siivous vielä meneillään).TarzanApina -kerhon kevätjuhla 24.5.2007 klo 17. Kyllä oli hauskaa!

Torstaina 24. toukokuuta 2007

TarzanApina -kerhon juhlat ovat aina ns. toiminnallista laatua. Se tarkoittaa tietysti sitä, että yleisön ei suinkaan tarvitse istua aloillaan kuten tavallista vaan se saa osallistua siinä missä esiintyjätkin; TarzanApina -kerhossa vallitsee tasa-arvo siis myös tässäkin mielessä. Tästä johtuen kerhon juhlissa on aina erityisen hauskaa eikä kenenkään tarvitse ikävystyä paikoilleen. :)

Tässä on Apina -kerhon uusi trampoliini!
Tässä se ON vihdoinkin! (tarkoitan tuota “pientä esinettä” peräkärryssä, upouutta trampoliinia).

Huomio trampoliini tuttityttöjen takana
Uusinta “muotia” ja huomaa erikoisvahvisteinen, kilpajousitettu huipputrampoliinimme, joka ihme kyllä mahtui ovesta kokonaisena!

Tilanne 27 min. ennen kevätjuhlinnan alkamista
Peräkärry on tyhjennetty mutta tilalle on saatu elävää kuormaa. Naisväki, tytöt ja äidit seuraavat tilannetta kuvaajan takana
(27 min. ennen juhlinnan alkamista)

Voitte kai arvata kuka hän on...
JUHLAT OVAT ALKANEET!
Tässä ilmassa tietenkin jälleen Visa - mutta myös tytöt osaavat, ks. seuraava kuva! HUOMIO!: Sääntömme ovat erittäin tiukat myös trampoliinihyppelyssä, taitavat ja kokeneet hyppijät saavat näyttää taitonsa, me muut ihailemme ja harjoittelemme rauhallisesti, varovaisesti ja mikä tärkeintä, vain yksi kerrallaan!

Tyttöenergia on kunniassa Apina -kerhossa
Pienet, kiltit tytöt ovat aina saaneet tilaisuutensa TarzanApina -kerhossa!


Näyttämöltä flengaaminen on varsinkin tyttöjen suurinta huvia TarzanApina -kerhossa.

Tyttöenergiaa
Kuten voi huomata, tytöt osaavat yhtä hyvin (saattavat joskus olla poikia huomattavasti rohkeampia!)

...siivet kantavat...
TarzanApina -kerhossa siivet kantavat…

Edes tällainen ei ole kielletty jos osaa...
Kuitenkin ennen esim. tällaisen tempun suorittamista varmistetaan taiturin mielentila ja kunto, puhumattakaan siitä, ettei tunnettaisi myös hänen vanhempiaan.

Voimmeko muuta kuin ihailla tällaista taituruutta?
Emme voi kuin myöntää, että nämä kaverit todella osaavat!

Olen tässä itse...
Hyvissä ajoin ennen juhlan alkua on tietenkin varmistettava välineen turvallisuus (allekirjoittaneen on tietenkin uhrauduttava). :)

***

 

Kiitos kaikille kevätjuhlaan osallistuneille. Kuten jo juhlassa totesin on TarzanApina -kerholla takana jälleen yksi kausi ilman ainoatakaan tapaturmaa!

Hyvää kesää!

PS. Kannattaa käydä täällä blogissa, sillä - kuten lupasin - tuon trampoliinin Klaukkalan keskustaan esim. puistoon tai pallokentälle sopivana päivänä, minulle saa myös soittaa puh. 041 - 440 3726!

Terveisin Juhani

Hyvää kesää!

 TULOSSA… Torstaina 24.5 kevätjuhla TarzanApina -kerhossa klo 17! Kertokaa kaikille!

Tiistaina 22. toukokuuta 2007

Huom. Kevätjuhlassa mm. trampoliinihyppelyä! Kyllä, nyt se on totta. Meillä on trampoliini! (Toivottavasti se kuitenkin mahtuu ovesta sisään… no mahtuu se nippa nappa…. :) terv. The Head Monkey JuhaniKaikki ovat aina tervetulleita toimintaamme. Emme harrasta luokittelua, syrjintää emmekä erottelua millään perusteella!

Keskiviikkona 16. toukokuuta 2007


“Rodusta”, ihonväristä, kansalaisuudesta, kyvyistä, iästä, koosta jne. riippumatta kaikki lapset ovat aina tervetulleita MLL:n Klaukkalan yhdistyksen kerhoihin yksin, kaksin, kavereineen, vanhempineen, sukulaisineen jne. Ketään ei ole milloinkaan käännytetty millään perusteella!


MLL:n Klaukkalan yhdistyksessä suvaitsevaisuus on ns. “laajennettua muotoa”. Se tarkoittaa sitä, että kaiken muun
lisäksi eivät myöskään osallistujan mielipiteet johda hyljeksintään, eristämiseen, syrjintään tms. Jokainen saa pitää mielipiteensä häiritsemättä - myös yhdistyksen toiminnasta. Jos joku - joskus tällaistakin on tapahtunut :) - on sitä mieltä, että esim. TarzanApina -kerho on “tyhmä paikka” ja sen johtaja “vielä tyhmempi”, riittää, että ko. osallistuja noudattaa kerhon sääntöjä, kun kuitenkin haluaa välttämättä osallistua, usein vieläpä joka kerta! :) Tämänlaatuiset huomionosoitukset on kuitenkin ilmaistava sivistyneesti ks. kerhon säännöt. Vaikka nykyisin niin tavallista “huutelua” ja nimitelyä esiintyy joskus myös TarzanApina -kerhossa, on se kuitenkin harvinaista.


“Porttikieltoa” ei ole milloinkaan tarvinnut antaa kenellekään. Joskus on lapselle jouduttu sanomaan, että toistaiseksi hän voi osallistua vain oman isänsä tai äitinsä kanssa. Tällöin seurauksena on ollut lähes välitön tapojen paraneminen.
Muutenkin lapset - olivatpa he sitten vaikka kuinka “haasteellisia” - tokenevat nopeasti, kun heille vain osoitetaan hiukankin välittämistä ja kärsivällisyyttä. Varsinkin ko. lasten vanhempien hyväksymisellä osallistujiksi on parantava - joskus jopa ihmeitä tekevä vaikutus.TarzanApina -kerhossa tänään to 3.5 meillä oli mm. tällaista: Olimme saaneet rehtorilta luvan näyttämön käyttämiseen, siitä suurkiitokset!

Tiistaina 8. toukokuuta 2007

Torstaina - kolmantena toukokuuta 2007 - kansainvälisenä Sananvapauden päivänä - saimme TarzanApina -kerhoon aivan erityisen vieraan. Pian yksi vuotta täyttävä Siiri S. - nimi oikea, ei-muutettu! - oli päättänyt tulla tarkastamaan TarzanApina -kerhon olosuhteet:

TarzanApina -kerho, Klaukkala
TarzanApina -kerho, Klaukkala, Finland, Euroopan Unioni

Siiri kuvan keskellä vasemmalla
Siiri (pian 1v.) näkyy kuvassa keskellä vasemmalla erittäin pienenä, juuri ja juuri erottuvana hahmona kahden aikuisen välissä.

Siiri Somersalo, 1v.
Edellä mainittu Siiri-lapsi on aloittanut TarzanApina -kerhon tarkastamisen…

...tarkastus jatkuu
…tarkastus jatkuu. Antamassaan “raportissa” Siiri Somersalo (oma lapsenlapseni) toteaa, että TarzanApina -kerho on viihtyisä ja turvallinen myös hänen itsensä ikäisille mikäli vain “huolto” on valpas mutta rento (pipo ei kiristä liikaa). Siiri Somersalo vakuuttaa, että hänen raporttinsa on täysin puolueeton, riippumaton ja objektiivinen! :)

Yleisökato on tuntematonta...
Kun näyttämö on ylhäällä, on ilo myös ylimmillään. Yhä uudelleen ja uudelleen kiivetään ylös ja tullaan alas mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla.

Visan jengi...
Myös Visa (hall. jäs.) ilmestyi paikalle “vahvennetussa kokoonpanossa” - omien lisäksi mukana myös naapurin lapset.

Frendit
Myös “Frendit” olivat paikalla - kuten lähes aina.
Kuvassa mm. entinen naapurini Reetta.
Uudet, ahkerat roudarimme
Myös uudet, rennot roudarimme ilmestyivät paikalle ja
olivat ahkeria - kuten lähes aina.Apinakerhossa tänään (to. 26.4)

Torstaina 26. huhtikuuta 2007

Kyllä oli taas mukavaa! Uudet roudaritkin ilmestyivät paikalle, kiitos! Samoin kiitos vanhoille eli Miskalle, Rikulle, Pienelle, Pasille & Elisalle!

Erityiset kiitokset myös päähenkilöille eli kerholaisille ja heidän vanhemmilleen!
PS. Kohtapuoleen rupeaa kuvia ilmestymään tänne…

t. Juhani, The Head Monkey :)Torstai 19.4.2007 TarzanApina -kerhossa tänään

Torstaina 19. huhtikuuta 2007

Tänään meillä oli TarzanApina -kerhossa mm. tällaista:

Tässä ovat uudet, reippaat, roudarimme..
Tässä ovat mahdolliset uudet, reippaat roudarimme.

Rikun “äijäenergiaa” ja koska on kevät, tietysti naruhyppelyä!
*
Loppuroudausta
Kun TarzanApina -kerho päättyy, haluavat kaikki
olla roudareina. Tervetuloa jälleen to. 26.4 klo 17!


Apinakerhon virallinen blogi

Torstaina 12. huhtikuuta 2007

Jes, nyt tämä vihdoin toimii. Hyviä Pääsiäisen jatkoja. Tervetuloa jälleen torstaina viideltä eli klo 17.00.

See you later, alligator´s!

terv. Juhani The Head Monkey